Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Andelsägd solcellspark

Nu kan du äntligen boka dina andelar i vår blivande solcellspark. Satsa förnybart och bli din egen elproducent du också!

Bidra till att mer förnybar el produceras

Genom att vara med och satsa på solceller gör du en konkret insats för miljön. Vi behöver mer förnybar el, både i Tranås och resten av världen!

Bli mer oberoende av elmarknaden

Eftersom du köper din el till ett förutbestämt självkostnadspris blir du mindre känslig för svängningarna på elmarknaden. Att köpa andelar kan också ses som en säker ekonomisk placering, som mycket väl kan ge högre avkastning än aktier eller fonder.

Enklare än solceller på eget tak

Att bli andelsägare är det perfekta alternativet för dig som vill få egen solel men inte kan, eller vill, sätta solceller på ditt eget tak. Vi tar hand om hela projektet och bygger parken i optimalt solläge.

Boka andelar nu

Så fungerar det

Bredstorp solpark är uppdelad i 9 400 andelar. Varje andel kostar 1 100 kr inkl. moms (880 kr exkl. moms) att köpa och ger dig sedan ca 100 kWh/år till självkostnadspris. Du kan maximalt boka andelar som motsvarar 80 % av din årsförbrukning, men det går lika bra att bara boka en eller två. Du betalar för dina andelar i samband med att parken börjar byggas.

Både privatpersoner och företag kan boka andelar, enda kravet är att du eller företaget måste vara elhandelskund hos Tranås Energi för att ta del av den producerade elen. Den el du behöver utöver din andelsproduktion köper du via ett vanligt elavtal. Om du bokar andelar som motsvarar mer än 10 % av din årsförbrukning ska du ha avtalstypen Rörligt pris.

Parken kommer att byggas på ett 3,5 hektar stort område i Bredstorp utanför Tranås, som idag består av dåligt växande skog. Tack vare att panelerna sätts på ställningar kommer marken enkelt att kunna återställas i framtiden, men först ska den producera förnybar el åt sina andelsägare i ca 30-35 år.

Vi startar bygget av parken när alla andelar bokats, målet är att sätta igång till våren 2020 och att parken ska stå klar under sommaren 2020.

När parken är klar kommer den att överlåtas till en ekonomisk förening som består av andelsägarna medan Tranås Energi ansvarar för föreningens administration och drift.

Läs mer: Vanliga frågor