Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Fjärrvärmens fördelar

Fördelar med fjärrvärme
När bekvämlighet, pris och miljötänk får styra valet av uppvärmningsform blir fjärrvärme det självklara svaret. Det finns flera anledningar till varför det är ett bra val både idag och för framtiden.

Bekvämt och driftsäkert

Fjärrvärme är ett bekvämt och driftsäkert sätt att värma upp sitt hus. Ställ in den värme du önskar, sen behöver du inte göra mer. Centralen som sitter på väggen är liten, tyst, ren och luktfri.

Fjärrvärme är en gammal och väl beprövad teknik. Fjärrvärmecentralerna är mycket driftsäkra och ansvaret för värmeleveransen ligger hos oss på Tranås Energi, där det finns drifttekniker tillgängliga alla tider på dygnet, alla dagar i veckan. Du får obegränsad tillgång på värme och kan vara säker på att alltid komma hem till ett varmt och skönt hus, med varmvatten som aldrig tar slut.

Priset

Hur skönt det än är med ett varmt hem finns det verkligen roligare saker att lägga pengar på än uppvärmning. Att installera fjärrvärme är en billig investering jämfört med alternativen och den låga driftkostnaden gör att den lönar sig snabbt. I Tranås har vi länge haft ett av de bästa fjärrvärmepriserna i Sverige!

Fjärrvärme är driftsäkert och centralen har lång livslängd, vilket gör att kostnaderna för underhåll och service blir låga. En fjärrvärmeinstallation höjer dessutom ofta marknadsvärdet på din fastighet. Framför allt kostar det aldrig något att få en offert.

För miljöns skull

Fjärrvärmen produceras i vårt kraftvärmeverk i Tranås. Vi eldar med förnybart biobränsle, som består av nedflisade trädtoppar och grenar som blivit över vid skogsavverkning i trakten. På så sätt tar vi tillvara på en energiresurs som annars inte skulle kommit till användning och cirkeln sluts när vi sedan återför askan till skogen, där den ger näring till växande träd.

Vår kraftvärmeproduktion följer hårda miljökrav och kontroller. Detta bidrar till att luften i Tranås blivit betydligt bättre än förr, då varje fastighet hade sin egen skorsten.

Vill du veta mer om hur resan från skog till värme går till? Filmen nedan kommer från branschorganisationen Energiföretagen Sverige. I Bodafors eldas det, precis som hos oss, med träflis.


Läs mer: Så går det till att bli fjärrvärmekund