Din anslutning

Idag sträcker sig fibernätet TRAMAN över hela Tranås kommun, utom en bit av landsbygden där utbyggnadsprojekt pågår för fullt. Det betyder att det finns goda möjligheter för dig att ansluta ditt hus!

Priser 2020

Anslutningsavgift

Anslutningsavgiften vid anslutning är för närvarande 8 995 kr i tätorterna. För anslutning på landsbygden är kostnaden från 20 000 kr (du står för den faktiska kostnaden enligt offert).

Driftavgift

Din anslutning blir aktiv i samband med att du beställer tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer. Vid en aktiv anslutning betalar du en driftavgift till Tranås Energi månadsvis enligt nedan.

Villa: 184 kr/månad
Lägenhet: 99 kr/månad

Om du är elkund hos oss fakturerar vi driftavgiften för TRAMAN på din elfaktura.

Allmänna och särskilda avtalsvillkor för TRAMAN

Aktivera befintlig anslutning

Du aktiverar din anslutning genom att beställa tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer, A3, Bahnhof, Boxer, Bredband2, Com Hem, Junet eller VÖKBY. Du kan kontakta dem direkt, men det går snabbast och enklast via vår aktiveringsportal.

Skriv in http://portal.traman.se i webbläsaren på en dator, surfplatta eller telefon som är wifi-ansluten till din router eller ansluten med sladd direkt till TRAMAN-utrustning på väggen i din villa eller lägenhet. Portalen känner då av vilken adress du finns på och att du har en TRAMAN-anslutning. Aktivera valfri tjänst, några minuter senare är den igång!

Nyanslutning av villa

När du beställt anslutning till fibernätet TRAMAN ska du själv gräva en ca 30 cm djup kanal från tomtgränsen till ditt hus, lägga ner fiberslangen i denna samt borra ett hål in i huset. Resten tar Tranås Energi hand om.

Om vi bygger ut nätet till ett nytt område börjar vi med att förlägga ett stomnät för att sedan blåsa in fiberkabeln i nätet och parallellt med detta svetsa fibern i fiberbrunnarna. När detta är klart får du en tid för färdigställande av anslutningen hemma hos dig. Vi drar in fiberkabeln som lämnats på utsidan av ditt hus och sätter upp TRAMAN-utrustningen på väggen, sedan är anslutningen klar.

Om det redan finns fiber i ditt område kanske vi redan förberett för att kunna ansluta ditt hus och då går projektet fortare.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att ansluta din villa till TRAMAN rekommenderar vi dig att göra en intresseanmälan nedan, så tittar vi på möjligheterna och återkommer till dig.

Du kan också kontakta Anders Beckman på 0140-693 42 eller via e-post till anders.beckman@tranasenergi.se.