Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Tingshusområdet

Uppdaterat  8 april 2019

Nu är nästan all fiber blåst och vi har påbörjat svetsningen i våra brunnar. Undan för undan som vi blir klara med brunnarna kommer vi att börja skicka ut brev med tider för kundsvetsning, alltså färdigställandet av installationen hemma hos er kunder. De första kundsvetsningarna planeras utföras veckan efter påsk.

När vi färdigställer din installation placerar vi en fiberbox på väggen där fiberkabeln kommer in i huset. Om du vill placera en CTS/mediafördelare någon annanstans än där fiberboxen sitter kan du köpa till en patchkabel via Tranås Energi, vi har längder på 5, 10, 15 och 20 meter till försäljning. Tänk på att CTS´en behöver ström, så ett eluttag behöver finnas inom en meters avstånd.

Se bild över utrustningen

Om du ännu inte grävt ned tomslangen i din trädgård hör du av dig när du gjort detta, så vi kan blåsa fiber till fastigheten. Tomslangen ska lämnas utanför husväggen. Genom väggen ska du borra ett hål i 45 graders vinkel, ca 8 mm i diameter, där Tranås Energis personal kommer att skjuta in fiberkabeln när vi kommer för att färdigställa din installation.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Louise Gustafsson på 0140-693 43 eller louise.gustafsson@tranasenergi.se.

Läs mer om det egna arbetet vid installation

Kostnad för anslutning

Engångskostnaden för att ansluta din villa till fibernätet TRAMAN under projektets gång är 5 995 kr inkl. moms (vid senare anslutning gäller ett högre pris på f.n. 8 995 kr) som faktureras i samband med att din anslutning färdigställts.

Väljer du ett aktivt abonnemang betalar du därefter en driftavgift på för närvarande 159 kr/månad, som faktureras på din elfaktura. Din anslutning aktiveras i samband med att du beställer tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer.

Om du inte beställer några tjänster har du ett passivt abonnemang. Då betalar du ingen driftavgift och kan inte använda nätet, men det är lätt att koppla på om du eller en ny ägare till huset vill använda det i framtiden.

Observera att dessa priser gäller privatkunder, är du företagare tar vi gärna fram en offert.

Läs mer om våra tjänsteleverantörer