Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Fiber till byn

Fiber till bynNu startar Tranås Energi försäljningen av fiberanslutningar inom projektet Fiber till byn etapp två, utbyggnaden av fibernätet TRAMAN på landsbygden i Tranås kommun.

Förutsatt att tillräcklig beställningsgrad nås kommer utbyggnaden att startas under år 2020 och projektet ska vara helt klart under hösten 2021. Via länken nedan kan du se en karta där de områden som kommer att erbjudas fiberanslutning är markerade.

Karta över området som ingår i projektet

Status 15 oktober 2019

Vi jobbar vidare med försäljningen och har just nu ca 200 beställningar, vi behöver ett fyrtiotal till. Det ser positivt ut och vårt mål är fortfarande att sätta igång med utbyggnaden under 2020.

Under projektets gång kommer vi att informera löpande om vad som händer via e-post. Om du inte fått något nyhetsbrev av oss tidigare har detta antingen fastnat i ditt skräppostfilter eller så har vi inte din e-postadress. Meddela oss i så fall gärna denna via ett mail till info@tranasenergi.se.

Beställning

Du kan fortfarande beställa anslutning, antingen via länken nedan eller via den beställningsblankett du fått hem på posten. För att komma vidare med projektet behöver vi din beställning så fort som möjligt!

Beställ fiberanslutning

Anslutningsavgift

Anslutningsavgiften för den som ska ansluta sin fastighet kommer att vara 20 000 kr inkl. moms. I detta pris ingår allt utom grävning och förläggning av slang på din egen tomt samt borrning av hål för fiberkabeln genom väggen. Anslutningsavgiften faktureras när din anslutning färdigställs.

Om du vill ansluta flera fastigheter på samma tomt kan du beställa extra anslutningar till en kostnad av 6 000 kr inkl. moms per tillkommande fastighet.

Observera att anslutningskostnaderna ovan gäller vid beställning i detta projekt, då det endast är dessa anslutningar som subventioneras av de bidrag vi tilldelas av Länsstyrelsen. Vid senare beställning får man själv stå för den faktiska anslutningskostnaden.

Läs om hur anslutningen går till

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på 0140-693 40 eller info@tranasenergi.se.