Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Fiber till byn

Fiber till bynProjektet “Fiber till byn etapp två” syftar till att bygga ut fibernätet TRAMAN på resterande delar av landsbygden i Tranås kommun.

Fiberutbyggnaden startar under våren 2020 och planeras bli klar under hösten 2021. Via länken nedan kan du se en karta där de områden som kommer att erbjudas fiberanslutning är markerade.

Karta över området som ingår i projektet

Status 2 december 2019

Under hösten har vi jobbat aktivt med försäljning av fiberanslutningar inom projektet Fiber till byn etapp två. Det har gått bra och vi har nu fått in tillräckligt många beställningar för att kunna gå vidare med projektet och ansluta alla som nu beställt till fibernätet TRAMAN.

Just nu arbetar vi med att förbereda de tillstånd som behövs, upphandling av material, tidplaner m.m. Eftersom projektet berör ett stort område kommer utbyggnaden att ske etappvis, med planerad grävstart under april. Inför grävstart i ditt område kommer vi att bjuda in till informationsmöte, då vi berättar mer om hur allt kommer att gå till.

Under projektets gång kommer vi att informera löpande om vad som händer via e-post. Om du inte fått något nyhetsbrev av oss tidigare har detta antingen fastnat i ditt skräppostfilter eller så har vi inte din e-postadress. Meddela oss i så fall gärna denna via ett mail till info@tranasenergi.se.

Beställning

Du kan fortfarande beställa anslutning, antingen via länken nedan eller via den beställningsblankett du fått hem på posten, men hör av dig så fort som möjligt.

Beställ fiberanslutning

Anslutningsavgift

Anslutningsavgiften för den som ska ansluta sin fastighet kommer att vara 20 000 kr inkl. moms. I detta pris ingår allt utom grävning och förläggning av slang på din egen tomt samt borrning av hål för fiberkabeln genom väggen. Anslutningsavgiften faktureras när din anslutning färdigställs.

Om du vill ansluta flera fastigheter på samma tomt kan du beställa extra anslutningar till en kostnad av 6 000 kr inkl. moms per tillkommande fastighet.

Observera att anslutningskostnaderna ovan gäller vid beställning i detta projekt, då det endast är dessa anslutningar som subventioneras av de bidrag vi tilldelas av Länsstyrelsen. Vid senare beställning får man själv stå för den faktiska anslutningskostnaden.

Läs om hur anslutningen går till

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på 0140-693 40 eller info@tranasenergi.se.