Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Fibernätet TRAMANS fördelar

En fiberanslutning täcker hela familjens behov av internet, tv och telefoni. Livslängden på fiberkabeln är över 50 år och den kan enkelt bytas ut eller uppgraderas. Med fibernätet TRAMAN får du fler möjligheter både på jobb och fritid!

Oavsett om du bara använder internet för att betala räkningar, vill kunna streama film och musik, få bra möjligheter att jobba hemifrån eller kunna prata med barnbarn på andra sidan jorden är fiber alternativet för dig.

En uppkoppling du kan lita på

I dagsläget ligger hastigheten i fibernätet TRAMAN på upp till 1000 Mbit (1 Gbit) åt båda håll. Du får ett driftsäkert system, en internetuppkoppling du kan lita på och som är oberoende av avstånd och hur många som är uppkopplade samtidigt.

Spara pengar

Fiber är inte bara smidigt, det är prisvärt också! Du beställer de tjänster (bredband, telefoni och/eller tv) du önskar direkt från någon av våra tjänsteleverantörer. I de flesta fall sparar du snabbt in anslutningsavgiften. Med wi-fi i huset blir det ingen extra kostnad när du surfar med mobil och surfplatta.

Ta chansen

Om vi startar ett utbyggnadsprojekt i ditt område är det smart att hoppa på. Visst kan du ansluta dig vid senare tillfälle, dock blir det ofta dyrare då du får stå för hela kostnaden själv. Har du inget behov av en fiberanslutning just nu kan du ansluta ditt hus och sedan låta anslutningen vara passiv. Då betalar du ingen driftavgift och anslutningen kan aktiveras när du (eller framtida ägare) vill.

Därför är fiber bättre än alternativ teknik

Fiber är idag det snabbaste och driftsäkraste alternativet för internetuppkoppling. ADSL är en teknik som gör det möjligt att surfa via kopparledningarna för telefoni. Med ADSL är du dock beroende av kopparnätet som både är väderkänsligt och har begränsad kapacitet. Telia avser också att lägga ner sina telestationer på landsbygden de närmaste åren, vilket innebär att detta alternativ på sikt försvinner.

Mobilt bredband (3G/4G) har långt ifrån samma kapacitet som fiber, är förhållandevis dyrt att använda och är känsligt för väderpåverkan. Man delar på kapaciteten med andra 4G-användare i sitt närområde och svarstiderna blir betydligt längre än vid kommunikation via fiber.