Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Bra Miljöval & Hemmagjord el

Bra Miljöval el
Tillval för dig som bryr dig!

All el vi säljer är förnybar, men vill du göra en extra insats för miljön kan du göra något av våra miljö-tillval när du tecknar ditt elavtal. Välj mellan inköpt el märkt Bra Miljöval eller Hemmagjord el, den el vi producerar själva.

När du gör tillvalet Bra Miljöval får du, precis som det låter, el märkt Bra Miljöval som vi köper in på den nordiska elmarknaden. När du gör tillvalet Hemmagjord el får du istället vår egenproducerade el från vår produktionen i våra vattenkraftverk i Olstorp, Forsnäs och Visskvarn utanför Österbymo samt vårt träbränsleeldade kraftvärmeverk i Tranås. Även vår Hemmagjorda el är märkt Bra Miljöval och dessutom diplomerad av Älvräddarna.

Tillvalen kan göras oavsett vilken avtalstyp du väljer, kryssa bara för någon av dem när du gör din beställning.

Se aktuella elpriser

Vad innebär Bra miljöval?

Bra Miljöval är en märkning som utfärdas av Naturskyddsföreningen och finns på en mängd olika produkter. Det är den enda miljömärkningen som finns på el i Sverige. För att få denna krävs att elproducenten uppfyller de hårda miljökrav som Naturskyddsföreningen ställer. För vattenkraftproduktion gäller exempelvis att inga vattendrag får torrläggas och att ett jämt vattenflöde ska hållas.

Varje år kontrollerar Naturskyddsföreningen deras krav uppfylls. Genom att välja el märkt Bra Miljöval hjälper du till att minska efterfrågan på kärnkraft och fossilkraft samtidigt som du ökar efterfrågan på el som är förnybar och miljöanpassad.

Läs mer om vad el märkt Bra Miljöval innebär

Vad innebär Hemmagjord el?

Den el vi producerar i våra egna anläggningar kallar vi Hemmagjord el. Även denna är sedan många år märkt med Bra Miljöval och sedan 2012 dessutom diplomerad av den oberoende organisationen Älvräddarna för den optimala miljöanpassningen. Vi är det första, och hittills enda, energibolaget som fått diplomet och  kriterierna för att få diplomet är enligt Älvräddarna själva de mest heltäckande och kompromisslösa gällande vattenkraft i Sverige.

Läs mer om vår elproduktion

Vad kostar Bra Miljöval och Hemmagjord el?

Att lägga till Bra Miljöval kostar 1,5 öre extra per kWh och att lägga till Hemmagjord el kostar 2,5 öre extra per kWh. Du ser enkelt hur mycket detta blir för ditt hushåll när du knappar in din årsförbrukning på prissidan.

Om du redan har ett elavtal hos oss men gjort något tillval kan du enkelt lägga till detta i efterhand. Kontakta oss på 0140-692 10 eller info@tranasenergi.se så hjälper vi dig!

Dags att byta Elavtal?

Vem som helst kan köpa sin el av oss, 100 % förnybar och till ett bra pris. Du kan bo var som helst i Sverige och det spelar ingen roll om du har stor eller liten elanvändning. 

Teckna Elavtal