Tranås Energi investerar för östersjölaxen

Tranås Energi stöttar Stiftelsen för Östersjölaxen genom att investera i aktieobligationen Global Triple Impact Östersjölaxen, som tillhandahålls av Garantum.

Global Triple Impact Östersjölaxen fungerar som en vanlig aktieobligation, med fördelen att investerarna även är med och bidrar till hållbar utveckling. Aktieobligationen noterades på Nasdaq innan jul och i samband med detta donerades totalt 630 000 kr av intäkterna till Stiftelsen för Östersjölaxen, en oberoende stiftelse vars ändamål är att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag.

Tranås Energi har tidigare medverkat som medarrangör vid stiftelsens välgörenhetsgalor, då flera miljoner samlats in till arbetet för Östersjölaxen.

– Det känns självklart och naturligt för oss att förutom vårt eget konkreta arbete med faunapassager vid våra kraftstationer också på olika sätt stötta Stiftelsen för Östersjölaxen och deras viktiga arbete för laxens bevarande och dess naturliga livsmiljöer i våra älvar, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Läs mer om Stiftelsen för Östersjölaxen

Tillbaka