Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Gala för fler glada laxar!

19 februari, 2018

Tranås Energi var medarrangör till En kväll för laxen
Foto: Johan Jeppsson

Tranås Energi var medvärdar till tisdagens välgörenhetsgala ”En kväll för laxen” på Berns, då ca 2,5 miljoner kronor samlades in till förmån för Östersjölaxen!

Den 13 februari arrangerades för andra gången ”En kväll för laxen”, en välgörenhetsgala där de insamlade pengarna gick till Stiftelsen för Östersjölaxens arbete. Tranås Energi var tillsammans med WWF och Abu Garcia medvärdar till galan, som genom donationer och en auktion samlade in närmare 2,5 miljoner kronor.

Galan hölls på Berns i Stockholm med Rickard Olsson som konferencier, musik av Weeping Willows, Jill Johnson, Danny Saucedo och Markoolio samt Peder Lamm som auktionsförrättare. Dessutom fanns både kung Carl Gustav och drottning Silvia bland gästerna, och Kungen avslutade kvällen med ett tal om vikten av att ta hand om våra vatten.

Östersjölaxen har många utmaningar, inte minst miljögifter och överfiske. I många fall sätter även vattenkraftproduktionen stopp för vandrande lax och våra anläggningar lyftes fram som ett positivt exempel på hur man kan lösa dessa problem genom exempelvis faunapassager.

Stiftelsen för Östersjölaxens ändamål är att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag. De insamlade pengarna kommer bland annat att användas till att köpa upp fiskerätter längs de utsatta älvarna i norra Sverige, så att laxen ska kunna ta sig till sina lekplatser.

Vi är glada att kunna vara med och göra skillnad även för laxen, som ju är släkt med öringen som finns i våra egna vattendrag!


Foto: Johan Jeppsson