Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Forsnäs fiskväg är invigd!

14 maj, 2019

På måndagskvällen invigdes vår nybyggda fiskväg i Forsnäs, Ydre. Allmänheten var inbjuden och ca 300 intresserade besökare kom för att se resultatet av miljöprojektet som vi arbetat med så länge.

Under vintern färdigställde vi den nya fiskvägen vid vår vattenkraftstation i Forsnäs, ca 5 km från Österbymo. Fiskarna har förstås kunnat använda passagen sedan dess, men vi har inväntat våren för att hålla den officiella invigningen. Och vilken invigning det blev! Ca 300 nyfikna personer kom för att titta närmare på projektet.

Sven-Inge Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Ydre, klippte bandet och förklarade fiskvägen invigd. Därefter kunde besökarna gå runt bland flera stationer och få veta mer om projektet samt titta in i kraftstationen. Mattias Larsson från Sportfiskarna berättade om djurlivet i vattnet runt Forsnäs och Naturum Sommen håvade vattenlevande småkryp tillsammans med både barn och vuxna. Grillen gick varm och såg till att alla besökare blev mätta.

– Vi är stolta över att kunna medverka till den här typen av fiskvård och därmed bevarande av biologisk mångfald. Nu har vi tagit nästa viktiga steg mot målet att få fri fiskvandringsväg mellan Sommen och Lägern-sjöarna, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Vi på Tranås Energi vill tacka alla som kom, vi är väldigt glada för det stora intresset! Till hösten påbörjar vi bygget av nästa fiskväg, den här gången i Visskvarn.


Läs mer om vår vattenkraftproduktion

Byt till ett fiskvänligare elavtal