Om projektet

Nu tar vi nästa steg för mer förnybar elproduktion. Under våren bygger vi en solcellspark utanför Tranås, och ni kan vara med! Välkommen att boka era andelar i Bredstorp Solpark och få er egen solel ni också.

Spara pengar

Eftersom ni köper den el era andelar producerar till ett förutbestämt självkostnadspris, som ligger långt under marknadspriset, blir ni mindre känsliga för svängningarna på elmarknaden. Era andelar kan också ses som en säker ekonomisk placering, som mycket väl kan ge högre avkastning än aktier eller fonder.

Enklare än solceller på eget tak

Att bli andelsägare är det perfekta alternativet för er som vill få egen solel men inte kan, eller vill, sätta solceller på eget tak. Vi tar hand om hela projektet och bygger parken i optimalt solläge.

Bidra till en hållbar framtid

Som andelsägare är ni med och bidrar till att ca 940 000 kWh extra förnybar el produceras. Det är inte bara bra för oss i Tranås och Sverige, för när det finns ett överskott på förnybar el här kan denna nämligen exporteras och ersätta el från fossila källor i andra länder.

Er egen förnybara el från solen, för era kunder och en hållbar framtid.

Så fungerar det

Varje andel kostar 880 kr exkl. moms att köpa och ger er sedan ca 100 kWh/år till självkostnadspris. Vid driftstart är självkostnadspriset 12,8 öre + moms/kWh. Priset fastställs sedan årligen av föreningsstyrelsen.

Ni kan maximalt boka andelar som motsvarar 80 % av er årsförbrukning, men det går lika bra att bara boka en eller två. Ni faktureras för era andelar i samband med att parken börjar byggas.

Företaget måste vara elhandelskund hos Tranås Energi för att ta del av den producerade elen. Den el ni behöver utöver er andelsproduktion köper ni via ett vanligt elavtal. Om ni bokar andelar som motsvarar mer än 10 % av er årsförbrukning ska ni ha avtalstypen Rörligt pris.

Parken kommer att byggas på ett 3,5 hektar stort område i Bredstorp utanför Tranås, som idag består av dåligt växande skog. Tack vare att panelerna sätts på ställningar kommer marken enkelt att kunna återställas i framtiden, men först ska den producera förnybar el åt sina andelsägare i ca 30-35 år.

Planen är att sätta igång bygget av parken under våren 2020 och att den ska stå klar under sommaren 2020. Parken överlåts då till en ekonomisk förening, som består av andelsägarna, medan Tranås Energi ansvarar för föreningens administration och drift.

Länk pdf Bredstorp Sol Ek.förenings stadgar

 

Vi har nu passerat sista bokningsdag och kommer att kontakta alla som bokat andelar inom kort. Vid frågor är ni välkomna att kontakta oss på 0140-692 20 eller info@tranasenergi.se.