Kundservice

Logga in på Mina sidor

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
09.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Ett fiskvänligare elavtal

Vi vill vara det självklara valet för dig som tycker att biologisk mångfald i Sveriges vatten är viktigt. Vi arbetar sedan länge med miljöfrågorna runt vår egen vattenkraftproduktion, exempelvis genom att bygga fiskvägar runt våra vattenkraftanläggningar.

Få en offert på fiskvänligare elavtal

Om du är bunden i ett avtal med ditt nuvarande elbolag kan du göra en intresseanmälan, så skickar vi en offert när detta är på väg att löpa ut.

Du binder dig självklart inte till något och är helt fri att tacka ja eller bortse från erbjudandet du får.

Gör en intresseanmälan

Varför är Tranås Energi ett bättre val?

Skillnaden mellan oss och många andra energibolag är vår ambition om att vår elproduktion inte bara ska vara förnybar, utan ske med så låg påverkan på den biologiska mångfalden som möjligt.

Vi vill att du som kund ska känna dig stolt över ditt val av elbolag!

Läs mer om vår elproduktion

TECKNA ELAVTAL

Har du ingen bindningstid hos ditt nuvarande elbolag och har anläggningsuppgifterna, på till exempel en gammal faktura, framför dig? Perfekt, då kan du fixa bytet på en gång! Börja med att välja ett av avtalen i rutorna nedan, fyll i dina uppgifter och bytet är klart. Glöm inte säga upp eventuellt avtal hos nuvarande elbolag.

Är du bunden? Gör en intresseanmälan!

Om du är bunden hos ett annat elbolag en tid framåt kan du istället göra en intresseanmälan, där du anger vilket datum ditt nuvarande elavtal löper ut (detta brukar stå på fakturan). När det närmar sig återkommer vi med en offert via e-post. Du binder dig inte till något!

Klicka här för att göra intresseanmälan

 

Fast pris 1 år

Fast pris 1 år -

För dig som vill ha trygghet.

Läs mer Se pris
Fast pris 3 år

Fast pris 3 år -

För dig som vill ha trygghet.

Läs mer Se pris
Rörligt pris

Rörligt pris -

Möjligheter i längden.

Läs mer Se pris
50/50 1 år

50/50 1 år -

Hälften rörligt - hälften fast.

Läs mer Se pris
50/50 3 år

50/50 3 år -

Hälften rörligt - hälften fast.

Läs mer Se pris

Våra priser ligger oftast bland Sveriges lägsta, det behöver inte bli dyrare att göra ett bra val!

Vår årsavgift är alltid 264 kr. Vår egenproducerade Hemmagjorda el kostar endast 2,5 öre extra/kWh och kan fås som tillval till alla våra elavtal. Ett enkelt val för en bättre miljö.

Vi rekommenderar Tranås Energi

Fly-Dressing AB

"Vi bryr oss om allas vår miljö och vilda natur. Vi vill att även våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska få möjligheten att utöva den fantastiska hobbyn flugfiske i levande, otämjda vatten.
Vi tycker Tranås Energi är enda energibolaget i dagsläget som bryr sig och agerar tillräckligt när det kommer till dessa för oss mycket viktiga frågor."

Johan Broman, sportfiskeprofil

"Strömmande vattendrag och vattenfyllda lekområden är en förutsättning för en fungerande biologisk mångfald och för att vi sportfiskare ska kunna hålla på med vårt största intresse.
Genom bl a fiskomlöp och egna krav på minimitappningar tar Tranås Energi ansvar för detta. Jag har gjort mitt val av elbolag, vilket väljer du?"

Hökensås sportfiske AB

"Vi har bedrivit sportfisketurism i 60 år och grunden för vår verksamhet är friska och fungerande vatten. Därför gör vi aktiva miljöval och väljer att köpa el till vår anläggning från Tranås Energi. Vi ser att deras ord övergår till handling och tillsammans värnar vi om fisken och vattnet."

Christer Borg, ordf. Älvräddarnas samorganisation

"Självklart rekommenderar jag alla som bryr sig om livet under ytan att välja Tranås Energi. De är ännu så länge det enda kraftbolaget som tar ansvar för biologisk mångfald under vattenytan i samtliga sina anläggningar!"

alvraddarna

Diplomerade av Älvräddarna

2012 diplomerades vi, som första elproducent, av Älvräddarna för vårt arbete med miljöanpassning av våra vattenkraftverk. Vi är stolta över diplomet och ser det som ett tecken på att vi är på rätt väg!

Fisk

Faunapassager som funkar!

Vi vet att våra faunapassager används och att antalet fiskar som simmar igenom ökar varje år. I vår denilränna vid Smedjeholmen i Tranås sitter en räknare och en kamera som filmar och registrerar alla fiskar som simmar förbi. Öring, mört och brax är vanligast, men här simmar också förbi en och annan ål.