Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Kravlös och rolig träning är viktigast för Emmy

8 juni, 2018

EmmySpaak
Förra tisdagen gick årets Energikicken av stapeln i Tranås. De ca 850 deltagarna kämpade på bra i rekordvärmen och en av dem som kämpade allra bäst var Emmy Spaak som blev första kvinna i mål.

Emmy Spaak är uppvuxen i Eksjö men bor sedan 13 år i Österbymo tillsammans med sin familj. Hon hade egentligen inte planerat att vara med på Energikicken, men det fina vädret gjorde att hon valde att åka in till Tranås och efteranmäla sig till loppet.

– Energikicken är ett väldigt trevligt arrangemang, jag kände mig så välkommen fast jag kom själv. Distansen ger många möjlighet att vara med och jag tror och hoppas att den kan få fler att se tjusningen i löpning, säger Emmy.

Och bra gick det, Emmy sprang i mål som första kvinna på 19.30 minuter. Bakom det fina resultatet ligger regelbunden träning och ett intresse sedan barnsben.

– När jag var liten höll jag på med både orientering, löpning och senare tennis, berättar Emmy.

För fem år sedan tog Emmy upp intresset för löpning på riktigt igen och har sprungit regelbundet sen dess. Oftast blir det 4-5 löprundor i veckan, med varierade längder och underlag.

– Det viktigaste för mig med min träning är att den är rolig. Jag tränar kravlöst och mållöst och Ydres natur är en stor inspirationskälla för mig.

För två år sedan började Emmy anmäla sig till lopp. Nyligen sprang hon Eksjö stadslopp och nu finns planer på att springa halvmaran i Linköping.

– Det är nog det längsta jag ger mig på, säger Emmy.

Emmy springer för IFK Österbymo som hon tycker är en trevlig klubb med god anda. Varje november arrangerar klubben Jätten Bule-löpet, ett populärt lopp som lockar långväga löpare till Österbymo.

– Jag har sprungit loppet några gånger och det blir det nog i år också, säger Emmy.

Vi på Tranås Energi önskar Emmy lycka till med träningen och ses kanske i höst – för i år är vi sponsorer av Jätten Bule-löpet. Det ser vi fram emot!