Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Fjärrvärmens fördelar

Att välja fjärrvärme som uppvärmningsform är ett bra val både idag och för framtiden. Det finns flera anledningar till varför.

Bekvämt och driftsäkert

Fjärrvärme är ett bekvämt och driftsäkert sätt att värma upp sitt hus. Ställ in den värme du önskar, sen behöver du inte göra mer. Centralen som sitter på väggen är liten, tyst, ren och luktfri.

Fjärrvärme är en gammal och väl beprövad teknik. Fjärrvärmecentralerna är mycket driftsäkra och ansvaret för värmeleveransen ligger hos oss på Tranås Energi. Det finns servicepersonal på plats i Tranås alla tider på dygnet, alla dagar i veckan och året om. Du får obegränsad tillgång på värme och kan vara säker på att alltid komma hem till ett varmt och skönt hus, med varmvatten som aldrig tar slut.

För att hålla din fjärrvärmecentral i toppskick har du möjlighet att teckna ett serviceavtal. Du får då en årlig service av din fjärrvärmecentral, där vi ser till att den håller sig i toppskick.

Läs mer om serviceavtal här

Priset

Det finns verkligen roligare saker att lägga pengar på än husets uppvärmning. Att installera fjärrvärme är en billig investering jämfört med alternativen och den låga driftkostanden gör att den lönar sig snabbt. Priset för fjärrvärme är stabilare än elpriset och i Tranås har vi ett av de bästa fjärrvärmepriserna i Sverige!

Fjärrvärme är driftsäkert och centralen har lång livslängd, vilket gör att kostnaderna för underhåll och service blir låga. En fjärrvärmeinstallation höjer dessutom ofta marknadsvärdet på din fastighet. Framför allt kostar det aldrig något att få en offert.

För miljöns skull

Fjärrvärmen produceras i våra kraftvärmeverk i Tranås. Vi eldar med biobränsle, vilket består av nedflisade toppar och grenar som blivit över vid skogsavverkning i trakten. Detta gör vår fjärrvärme 100 % förnybar och bidrar till att minska både miljöbelastningen och resursslöseriet. Vi tar tillvara på en energiresurs som annars inte skulle kommit till användning.

Vår värmeproduktion följer hårda miljökrav och kontroller. Detta bidrar till att luften i Tranås blivit betydligt bättre än förr, då varje fastighet hade sin egen skorsten.

Vill du veta mer om hur resan från skog till värme går till? Filmen nedan kommer från branschorganisationen Energiföretagen Sverige. I Bodafors eldas det, precis som hos oss, med träflis.