Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Sjukhusområdet

Nu har vi startat upp projektet som ska ta fibernätet TRAMAN till Sjukhusområdet!

Uppdaterat 24 april 2017

Intresset för anslutning till fibernätet TRAMAN har varit väldigt stort och nästan 90 % av villaägarna på Sjukhusområdet har nu beställt anslutning. Inom några veckor börjar vi gräva för utbyggnaden av stomnätet i området.

Innan vi påbörjar grävningen kommer vi att planera in informationsmöten i området så att du som ska ansluta din villa får möjlighet att ställa dina frågor om den egna grävningen. Vi delar upp området på flera möten och du kommer att få en inbjudan med tid och datum på posten.

Anledningen till att vi tidigarelägger grävarbetet på Sjukhusområdet är att Bredbandsbolaget nu börjat gräva för att ansluta ett fåtal villor i området och vi vill undvika att gräva upp samma gator igen till hösten. Inkoppling och färdigställandet av din anslutning kommer dock att ske efter sommaren som planerat och du har sommaren på dig att gräva för slangen på din tomt.

Kostnad för anslutning

Engångskostnaden för att ansluta din villa till fibernätet TRAMAN under projektets gång är 5 995 kr inkl. moms (vid senare anslutning gäller ett högre pris på f.n. 8 995 kr).

Väljer du ett aktivt abonnemang betalar du därefter en driftavgift på för närvarande 159 kr/månad, som faktureras på din elfaktura.

Du kan även välja ett passivt abonnemang. Då betalar du ingen driftavgift och kan inte använda nätet, men det är lätt att koppla på om du eller en ny ägare till huset vill använda det i framtiden.

Observera att dessa priser gäller privatkunder, är du företagare tar vi gärna fram en offert.

I dagsläget finns AllTele, Junet och VÖKBY som tjänsteleverantörer i nätet. Alla har bredband och telefoni i sina utbud och VÖKBY erbjuder även tv. Du betalar för de tjänster du vill använda direkt till leverantören och för mer information om deras utbud och priser kan du besöka deras hemsidor eller ringa dem.

Prisexempel på månadskostnad för internet-abonnemang
Driftavgift till Tranås Energi: 159 kr/månad
Bredband 100/100: 109 kr/månad (nuvarande pris hos AllTele, Junet och VÖKBY)
Total månadskostnad 268 kr/månad

Beställning

Om du ännu inte beställt anslutning kan du fortfarande göra detta, men skicka in beställningsblanketten så fort som möjligt. Om du tappat bort din blankett kan du skriva ut en ny via länken nedan.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Anders Beckman på 0140-68 307.

Beställningsblankett och villkor

Läs mer om hur anslutningen går till