Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Kimarp

Nu är projektet som ska ta fibernätet TRAMAN till Kimarp i full gång!

Uppdaterat 10 november 2017

Vi börjar nu bli klara med grävningen av stomnätet i området och kommer därefter att påbörja fiberblåsningen.

Flera nya beställningar har kommit in sedan vi började gräva och kartan nedan har nu uppdaterade grävsträckor. Om du vill gräva på annat sätt går det bra, men märk då tydligt upp med en käpp eller skylt var vid din tomtgräns du vill att vi ska släppa slangen som du ska skarva ihop din med (om du inte hinner gräva klart innan Kanonaden kommer till din tomt). Borra inte hålet i husväggen innan vi blåst in din fiber.

Trumman med tomslang finns placerad vid Hörngatan. Där hämtar du den slang du behöver för sträckan i din trädgård.

När du förlägger tomslangen rekommenderar vi att du lämnar ungefär 1 m extra slang vid tomtgränsen samt att du låter den gå 30 cm upp mot husväggen. Tomslangen ska inte dras in i huset. Tänk på att det på insidan ska finnas ett eluttag i närheten.

Avsluta inte dina nuvarande abonnemang innan din fiberanslutning är helt klar.

Karta över grävsträckor i Kimarp

Läs mer om hur anslutningen går till

Kostnad för anslutning

Engångskostnaden för att ansluta din villa till fibernätet TRAMAN under projektets gång är 5 995 kr inkl. moms (vid senare anslutning gäller ett högre pris på f.n. 8 995 kr).

Väljer du ett aktivt abonnemang betalar du därefter en driftavgift på för närvarande 159 kr/månad, som faktureras på din elfaktura. Din anslutning aktiveras i samband med att du beställer tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer.

Om du inte beställer några tjänster har du ett passivt abonnemang. Då betalar du ingen driftavgift och kan inte använda nätet, men det är lätt att koppla på om du eller en ny ägare till huset vill använda det i framtiden.

Observera att dessa priser gäller privatkunder, är du företagare tar vi gärna fram en offert.

Tjänsteleverantörer

I dagsläget finns AllTele, Junet och VÖKBY som tjänsteleverantörer i nätet. Com Hem och Boxer ansluter till TRAMAN under hösten 2017. Kontakta respektive leverantör för information om deras utbud och priser.

Läs mer om våra tjänsteleverantörer

Kontakt och beställning

Om du ännu inte beställt anslutning kan du fortfarande göra detta, men skicka in beställningsblanketten så fort som möjligt. Om du tappat bort din blankett kan du skriva ut en ny via länken nedan.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Louise Gustafsson på 0140-686 62 eller louise.gustafsson@tranasenergi.se.

Beställningsblankett och villkor