Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Kimarp

Nu har vi startat upp projektet som ska ta fibernätet TRAMAN till Kimarp!

Ca 80 % av de tillfrågade villaägarna i området har i dagsläget tackat ja till anslutning till fibernätet TRAMAN. Det höga intresset innebär att utbyggnaden kommer att genomföras och vi jobbar nu vidare med att sammanställa de beställningar som kommit in. Sedan startar projekteringsfasen då vi planerar projektet, handlar upp material osv.

Vi planerar grävstart hösten 2017 och när det närmar sig kommer vi att bjuda in till en dag då vi finns på plats ute i området, för att svara på mer detaljerade frågor om var och hur du kan gräva för fibern på din tomt.

Kostnad för anslutning

Engångskostnaden för att ansluta din villa till fibernätet TRAMAN under projektets gång är 5 995 kr inkl. moms (vid senare anslutning gäller ett högre pris på f.n. 8 995 kr).

Väljer du ett aktivt abonnemang betalar du därefter en driftavgift på för närvarande 159 kr/månad, som faktureras på din elfaktura.

Du kan även välja ett passivt abonnemang. Då betalar du ingen driftavgift och kan inte använda nätet, men det är lätt att koppla på om du eller en ny ägare till huset vill använda det i framtiden.

Observera att dessa priser gäller privatkunder, är du företagare tar vi gärna fram en offert.

I dagsläget finns AllTele, Junet och VÖKBY som tjänsteleverantörer i nätet. Alla har bredband och telefoni i sina utbud och VÖKBY erbjuder även tv. Du betalar för de tjänster du vill använda direkt till leverantören och för mer information om deras utbud och priser kan du besöka deras hemsidor eller ringa dem.

Prisexempel på månadskostnad för internet-abonnemang
Driftavgift till Tranås Energi: 159 kr/månad
Bredband 100/100: 109 kr/månad (nuvarande pris hos AllTele, Junet och VÖKBY)
Total månadskostnad 268 kr/månad

Beställning

Om du ännu inte beställt anslutning kan du fortfarande göra detta, men skicka in beställningsblanketten så fort som möjligt. Om du tappat bort din blankett kan du skriva ut en ny via länken nedan.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Anders Beckman på 0140-68 307.

Beställningsblankett och villkor

Läs mer om hur anslutningen går till