Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Granelund

Utbyggnaden av fibernätet TRAMAN till Granelund kommer att köras igång under våren 2018. 

Uppdaterat 7 maj 2018

Nu börjar det närma sig grävstart i Granelund och du som ska ansluta din villa är välkommen på startträff tisdagen den 22 maj mellan kl. 17-20 på Tranås Energis kontor, Norra Storgatan 64, då vi kommer att visa grävsträckor och svara på dina frågor. Kom när det passar dig under kvällen, ingen anmälan behövs.

Via länken nedan hittar du en karta över hur vi tänkt att grävningen ska ske. Platsen där vi ansluter mot din tomt behöver inte vara exakt där strecket är draget, om du inte hunnit förlägga din slang när vi kommer kan du markera platsen där du vill att vi släpper fiberslangen.

Karta över planerade grävsträckor

Vi kommer att ställa ut en trumma med fiberslang vid korsningen Spolgatan/Åviksvägen. Där hämtar du den längd slang du behöver till tomten.

Läs mer om hur det egna arbetet på tomten går till 

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Louise Gustafsson på 0140-693 43 eller louise.gustafsson@tranasenergi.se.

Kostnad för anslutning

Engångskostnaden för att ansluta din villa till fibernätet TRAMAN under projektets gång är 5 995 kr inkl. moms (vid senare anslutning gäller ett högre pris på f.n. 8 995 kr).

Väljer du ett aktivt abonnemang betalar du därefter en driftavgift på för närvarande 159 kr/månad, som faktureras på din elfaktura. Din anslutning aktiveras i samband med att du beställer tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer.

Om du inte beställer några tjänster har du ett passivt abonnemang. Då betalar du ingen driftavgift och kan inte använda nätet, men det är lätt att koppla på om du eller en ny ägare till huset vill använda det i framtiden.

Observera att dessa priser gäller privatkunder, är du företagare tar vi gärna fram en offert.

Läs mer om våra tjänsteleverantörer