Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Fiber till byn

Fiber till bynUnder 2013/2014 byggde Tranås Energi ut fibernätet TRAMAN på landsbygden i västra delen av kommunen. Vår ambition är att fortsätta bygga ut nätet i resterande områden i kommunen.

För att kunna starta upp etapp två av projektet ”Fiber till byn” är vi beroende av offentliga stöd. Tranås Energi har därför sökt bidrag om 19 miljoner hos Länsstyrelsen i Jönköpings län, vilket motsvarar ca 60 % av projektets budget.

Tyvärr är vi inte ensamma om att söka stöd och pga den hårda konkurrensen har vi inte tilldelats något bidrag i de tidigare beslutsomgångarna. Vår ansökan ligger nu i nästa beslutsomgång, då ytterligare resurser ska fördelas. Länsstyrelsen har ännu inte satt datum för när denna kommer att hållas. Besked om detta kommer troligen i början av 2018.

Anslutningsavgift

När projektet blir av kommer anslutningsavgiften för den som ska ansluta sin fastighet att vara 20 000 kr inkl. moms. I detta pris ingår allt utom grävning och förläggning av slang på din egen tomt.

Läs om hur anslutningen går till

Intresset är avgörande

Ett av de viktigaste kriterierna som Länsstyrelsen tittar på när de fördelar pengarna är intresset, det vill säga hur många i området som är intresserade av att ansluta sig vid en fiberutbyggnad. Det antal intresseanmälningar vi får in kan alltså vara avgörande för om fiberutbyggnaden blir av eller inte.

I dagsläget har ca 65 % av de boende i området anmält intresse. Intresseanmälan är inte bindande och gäller inte som beställning. När utbyggnaden blir av kommer vi att skicka ut beställningsblanketter.

Om du är en av dem som inte anmält intresse är du välkommen att göra detta via formuläret nedan.

Om du gör intresseanmälan senast 30 juni bjuder vi på en glass via en sms-check (ange ditt mobilnummer)!

Kontakt

Vid frågor om projektet är du välkommen att kontakta projektledare Anders Beckman på 0140-68307 eller anders.beckman@tranasenergi.se.