Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Fiber till byn

Fiber till bynStatus etapp 2 – övrig landsbygd i Tranås kommun

För att kunna starta upp etapp två av projektet ”Fiber till byn” är vi beroende av offentliga stöd. Tranås Energi har därför sökt bidrag om 19 miljoner hos Länsstyrelsen i Jönköpings län, vilket motsvarar ca 60 % av projektets budget. Vi är inte ensamma om att söka stöd för bredbandsutbyggnad i länet och vi har nu fått besked från Länsstyrelsen om att endast 6 av de 31 ansökningar de fått in beviljas bidrag i beslutsomgång ett. Tranås Energis ansökan är tyvärr inte en av dessa.

Detta innebär att vår ansökan nu förs vidare till nästa beslutsomgång, då ytterligare resurser ska fördelas. Vi vet i dagsläget inte när det blir, då Jordbruksverket ännu inte beslutat detta.

Ett av de viktigaste kriterierna som Länsstyrelsen tittar på när de fördelar pengarna är anslutningsgraden, det vill säga hur många i området som är intresserade av att ansluta sig under fiberutbyggnaden. Det antal intresseanmälningar vi får in kan alltså vara avgörande för om fiberutbyggnaden blir av eller inte. Om du är intresserad men ännu inte meddelat oss detta vill vi därför be dig göra detta via formuläret nedan.

Anslutningsavgiften kommer att vara 20 000 kr inkl. moms. I detta pris ingår allt utom grävning på egen tomt. Vid frågor kontakta projektledare Anders Beckman på 0140-68307 eller anders.beckman@tranasenergi.se.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att ansluta dig? Anmäl detta via formuläret nedan.


Etapp 1 – landsbygden väster om Tranås

Markrättsavtal och ombildning av ledningsrätt

Vi jobbar just nu med att ombilda ingångna markrättsavtal till servitut i form av inskrivning och genomförande hos Lantmäteriet, så kallad ledningsrätt. Vid frågor gällande detta ring 0140-682 41.

Nyanslutning inom etapp 1

Vid nyanslutning av fastigheter är anslutningsavgiften för närvarande 20 000 kr. Du står även för samtliga kostnader för förläggning av fiber till närmaste anslutningspunkt själv. För mer information om förutsättningar och offert på nyanslutning kontaktar du Anders Beckman på 0140-683 07 eller anders.beckman@tranasenergi.se.

Läs mer om vad du ska tänka på vid egen grävning