Kundservice

Telefon: 0140-681 25

E-post (alla ärenden): info@tranasenergi.se

Besök kundservice på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås.

Måndag till torsdag:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00

Fredagar:

08.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00

Fibernätet TRAMANS fördelar

En fiberanslutning täcker hela familjens behov av internet, TV och telefoni. Livslängden på fiberkabeln är över 50 år och den kan enkelt bytas ut eller uppgraderas. Med fibernätet TRAMAN får du fler möjligheter både på jobb och fritid!

Oavsett om du bara använder internet för att betala räkningar, vill kunna streama film och musik, få bra möjligheter att jobba hemifrån eller kunna prata med barnbarn på andra sidan jorden är fiber alternativet för dig.

Få en internetuppkoppling du kan lita på

I dagsläget ligger hastigheten i fibernätet TRAMAN på upp till 100 Mbit/s åt båda håll, men vi förbereder för att snart kunna leverera 1000 Mbit (1 Gbit). Du får ett driftsäkert system, en internetuppkoppling du kan lita på och som är oberoende av hur många som är uppkopplade samtidigt.

Framtidens tv och en rad andra användningsområden

OnDemand är ett samlingsnamn för ett sätt att kunna titta på TV och video när det passar dig. Exempel på OnDemand-tjänster är SVT Play, Netflix, Viaplay och SF anytime. Du väljer vad du vill se och när du vill se det, kan pausa och göra något annat en stund om du vill, se tv-program du missat eller hyra film till fredagsmyset direkt från soffan.

Många av de TV-apparater som säljs idag är så kallade SmartTV, vilket innebär att de har inbyggda funktioner för internetanslutning och du kan använda dem till så mycket mer än att titta på TV. Du får hela internets utbud med appar och tjänster som Youtube, Facebook, OnDemand-kanaler osv, direkt i din fjärrkontroll.
Gemensamt för dessa tjänster är att du behöver en bra internetuppkoppling för att kunna använda dem. Med en fiberanslutning klarar du det och mycket mer! Med TV via fiber får du dessutom perfekt mottagning och den klarar både HDTV och 3D-format.

Du kan läsa mer om fibernätets användningsområden här.

Spara pengar varje månad

Fiber är inte bara smidigt, det är prisvärt också! Du beställer de tjänster (bredband, telefoni och/eller tv) du önskar direkt från AllTele, Junet eller VÖKBY, som är leverantörer i det privata nätet. I de flesta fall sparar du snabbt in anslutningsavgiften. Med wi-fi i huset surfar du gratis med mobil och surfplatta.

Om du får chans att ansluta dig – ta den!

Visst kan du ansluta dig vid senare tillfälle, kostnaden blir dock ofta högre då du får stå för hela själv. Att gräva samtidigt som dina grannar gör också arbetet mycket enklare än om du ska gräva hela vägen själv, och kanske över grannarnas tomter, i framtiden. Har du inget behov av tjänsterna i nätet just nu eller är bunden till andra leverantörer kan du ansluta ditt hus men välja ett passivt abonnemang. Du kan sen skaffa ett aktivt abonnemang när du vill!

Därför är fiber bättre än alternativ teknik

Visst finns det andra alternativ än fiber, men inte med samma fördelar.
ADSL är en teknik som gör det möjligt att surfa via kopparledningarna för telefoni. Med ADSL får du dock bara upp till 24 Mbit/sekund och är beroende av kopparnätet som både är väderkänsligt och troligen kommer att ha otillräcklig kapacitet inom snar framtid. Till exempel avser Telia att lägga ner sina telestationer på landsbygden de närmaste åren.

Mobilt bredband (3G/4G) har långt ifrån samma kapacitet som fiber och är förhållandevis dyrt. Även det är känsligt för väderpåverkan och kostsamt att bygga ut. En stor nackdel är att man delar på kapaciteten med andra 4G-användare i sitt närområde samt att svarstiderna blir betydligt längre än vid kommunikation via fiber. Fibernätet är faktiskt en förutsättning även för ett fungerande 4G-nät, eftersom 4G-masterna är anslutna till fiber för att slussa trafiken från 4G-nätet vidare ut på internet m.m.