Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Hemmagjord el – Bra Miljöval

 Bra Miljöval elBra Miljöval – el från vår egen produktion!

All el vi säljer är förnybar, men vill du göra en extra insats för miljön ska du välja den el vi producerar själva, Hemmagjord el, till ditt elavtal. Denna är märkt med Bra Miljöval och dessutom diplomerad av Älvräddarna.

Hemmagjord el är inget eget elavtal, utan ett tillval som du kan göra till vilket som av våra avtal genom att kryssa för detta när du gör din beställning. När du väljer till Hemmagjord el får du el märkt Bra Miljöval och du kan vara säker på att elen du betalar för kommer från vår egen produktion i våra vattenkraftverk i Olstorp, Forsnäs och Visskvarn utanför Österbymo samt våra träbränsleeldade kraftvärmeverk i Tranås.

Se aktuella elpriser

Läs mer om vår elproduktion

Vad innebär Bra miljöval?

Vår Hemmagjorda el är sedan flera år märkt med Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Bra Miljöval är en märkning som finns på en mängd olika produkter och den enda miljömärkning som finns på el i Sverige. För att få denna krävs att vi som elproducent uppfyller de hårda miljökrav som Naturskyddsföreningen ställer. För vattenkraftproduktion gäller exempelvis att inga vattendrag får torrläggas, att ett jämt vattenflöde ska hållas samt att vi ska avsätta pengar för miljöförbättringar runt våra vattenkraftverk.

Varje år kontrollerar Naturskyddsföreningen att vi uppfyller deras krav. Genom att välja el märkt Bra Miljöval hjälper du till att minska efterfrågan på kärnkraft och fossilkraft samtidigt som du ökar efterfrågan på el som är förnybar och miljöanpassad.

Läs mer om vad el märkt Bra Miljöval innebär

Diplomerad av Älvräddarna

Vår elproduktion är sedan 2012 diplomerad av den oberoende organisationen Älvräddarna för den optimala miljöanpassningen. Vi är det första, och hittills enda, energibolaget som fått diplomet och  kriterierna för att få diplomet är enligt Älvräddarna själva de mest heltäckande och kompromisslösa gällande vattenkraft i Sverige.

Vad kostar Hemmagjord el, el märkt Bra Miljöval?

Att lägga till Hemmagjord el till sitt avtal kostar 1 öre extra per kilowattimme. Du räknar ut hur mycket det blir för ditt hushåll genom att slå 0,01 x din årsförbrukning på miniräknaren. Har du 2000 kWh i årsförbrukning (vanligt om du bor i lägenhet) blir extrakostnaden alltså bara 20 kr per år.

Om du redan har ett elavtal hos oss men inte valt Hemmagjord el kan du lägga till detta i efterhand. Kontakta oss på 0140-692 10 eller info@tranasenergi.se så hjälper vi dig!

Dags att byta Elavtal?

Vem som helst kan köpa sin el av oss, 100 % förnybar och till ett bra pris. Du kan bo var som helst i Sverige och det spelar ingen roll om du har stor eller liten elanvändning. 

Teckna Elavtal