Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Miljösmart start på året

2 januari, 2018

Ska 2018 bli året då du gör extra bra val för miljön? Här kommer några tips som kan hjälpa dig på traven!

Faunapassage vid Tranås Energis vattenkraftverk i Olstorp
1. Byt till el märkt Bra Miljöval

Om du är elkund hos oss köper du alltid förnybar el, men vill du göra en extra insats för miljön kan du dessutom välja el märkt Bra Miljöval. Denna ställer extra höga krav på produktionen och du bidrar till projekt för energieffektivisering och minskad miljöpåverkan, t ex genom fiskvägar.

Hos oss kostar vår egenproducerade Bra Miljöval-el 1 öre extra per kWh, alltså till exempel 20 kr per år om du har en årsförbrukning på 2000 kWh. Skicka ett e-post till våra elsäljare på avtal@tranasenergi.se så uppgraderar vi dig!

Elproduktion solkraft
2. Börja producera egen el

Har du haft tankar på att skaffa solceller och börja producera egen el? Kanske blir 2018 året då du kommer igång!

Steg ett är att ta reda på vad det skulle kosta. Om du bor i närheten av Tranås kan vår samarbetspartner ta fram en offert, gör du inte det finns närmaste solcellsleverantör bara en google-sökning bort.

Läs mer och anmäl intresse för solceller

Bidrag när du köper elcykel
3. Åk mindre bil

Det är långt ifrån alla som klarar sig utan bil i vardagen, men ofta kan vissa turer planeras bort, samåkas eller bytas mot cykel. Den 1 februari införs ett nytt stöd som gör det billigare att skaffa elcykel, så om du funderat på att köpa en kan det vara läge att passa på.

Läs mer om stödet för elcykel

Spara energi - torka tvätten ute
4. Läs våra energitips!

Det finns många små saker du kan tänka på för att spara energi och få en billigare elräkning. Att sänka värmen någon grad, duscha snabbare och tvätta svalare till exempel.

Läs våra energitips

Klader
5. Sälj prylarna du inte behöver

Efter julklappsöppningen kanske du har dubbletter av vissa prylar. Låt någon annan få användning av de du inte använder och sälj dem via exempelvis säljsidor på Facebook, Blocket eller Tradera eller skänk dem till en loppis.