Close

VÄLJ  ETT  FISKVÄNLIGARE ELAVTAL!

Vi på Tranås Energi anser att elproduktion ska ske med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi har ett ständigt pågående miljöarbete runt våra anläggningar och målet är att alla ska ha fungerande faunapassager under 2021.


Genom att välja ett elavtal hos oss visar du hur du tycker el ska produceras - med hänsyn till vattenliv och biologisk mångfald!

FÅ EN OFFERT

Gör en intresseanmälan så e-postar vi en offert när ditt nuvarande elavtal löper ut.

Du binder dig självklart inte till något.

Som enda energibolag är vi diplomerade av Älvräddarnas samorganisation för sättet vi jobbar med miljöanpassning av våra anläggningar. 

Våra elavtal rekommenderas av Älvräddarna

Vår egen elproduktion sker i våra tre vattenkraftverk och våra biobränsleeldade kraftvärmeverk. Den el som produceras här går under namnet Hemmagjord el och är märkt Bra Miljöval.

Egen elproduktion märkt Bra Miljöval

  • Våren 2018 tog vi beslutet att bygga en faunapassage vid Visskvarns vattenkraftstation med start 2019.
  • Under 2018 påbörjar vi bygget av en faunapassage vid Forsnäs vattenkraftstation
  • I december 2017 blev vi bland de första elbolagen i landet att få märkningen Schysst Elhandel.

Aktuellt just nu

Magnus Lundberg berättar om våra planer i Visskvarn.

Magnus Lundberg berättar om våra planer i Forsnäs.

"Självklart rekommenderar jag alla som bryr sig om livet under ytan att välja Tranås Energi. De är ännu så länge det enda kraftbolaget som tar ansvar för biologisk mångfald under vattenytan i samtliga sina anläggningar!"

Christer Borg

Ordf. Älvräddarnas samorganisation

"Strömmande vattendrag och vattenfyllda lekområden är en förutsättning för en fungerande biologisk mångfald och för att vi sportfiskare ska kunna hålla på med vårt största intresse. Genom bl a fiskomlöp och egna krav på minimitappningar tar Tranås Energi ansvar för detta."

Johan Broman

Sportfiskeprofil och fiskeguide

VI REKOMMENDERAR TRANÅS ENERGI

"Vi har bedrivit sportfisketurism i 60 år och grunden för vår verksamhet är friska och fungerande vatten. Därför gör vi aktiva miljöval och väljer att köpa el till vår anläggning från Tranås Energi. Vi ser att deras ord övergår till handling och tillsammans värnar vi om fisken och vattnet."

Hökensås sportfiske AB

Sveriges ledande sportfiskeområde

"Vi bryr oss om allas vår miljö och vilda natur och vill att även våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska få möjligheten att utöva den fantastiska hobbyn flugfiske i levande otämjda vatten. Vi tycker att Tranås Energi är det enda energibolaget i dagsläget som bryr sig och agerar tillräckligt när det kommer till dessa för oss mycket viktiga frågor"

Fly-dressing AB

Sveriges största flugfiskegrossist

Ditt val av elbolag gör skillnad!