Kundservice

Telefon: 0140-692 00

E-post: info@tranasenergi.se

Öppettider

Måndag till torsdag:
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredagar:
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Bra komfort med fjärrvärme

3 juli, 2017

Göran Haglund
Förra hösten byggde Tranås Energi ut fjärrvärmenätet till Tostås och drygt 90 villaägare i området valde att ansluta sina hus. Första uppvärmningssäsongen har nu passerat och de nya kunderna är nöjda med resultatet.

Några av dem som valde att installera fjärrvärme var Göran och Siv Haglund. De värmde tidigare sitt hus i Tostås med en vattenburen elpanna, som började få några år på nacken.

– När vi fick möjligheten var det ingen tvekan om att tacka ja för oss. Pannan vi hade var gammal och smidigheten med fjärrvärme gjorde det till ett självklart val, säger Göran Haglund.

Timingen kunde inte blivit bättre, för deras elpanna hann gå sönder medan fjärrvärmen grävdes i gatan utanför.

– Vi hörde av oss till Roger på Tranås Energi och berättade om situationen, och hann knappt lägga på luren innan installatörerna kom, berättar Göran.

Lagom till hösten var fjärrvärmen inkopplad och efter första säsongen konstaterar de att fjärrvärmen levt upp till förväntningarna.

– Det är en bättre komfort och jämnare värme än med elpannan, säger Siv Haglund.

Idag värms ca 70 % av hushållen i Tranås av den förnybara fjärrvärmen och utbyggnaden av nätet pågår fortfarande.

– Ett större projekt vi arbetar med just nu är utbyggnaden till det nya äldreboendet i kvarteret Blodroten. Under sommaren gör vi också en del förtätningar, det vill säga ansluter hus i områden där det finns fjärrvärmenät sedan tidigare, berättar Roger Sandsjoe.

Kraftvärmeverket som byggdes för några år sedan har kapacitet att värma hela staden, det som styr utbyggnadstakten är till stor del intresset för anslutning i de olika områdena.

Är du intresserad av att ansluta din villa i Tranås till fjärrvärme? Gör en intresseanmälan eller ring Roger Sandsjoe på 070-321 25 00.